جمعه

کیفرخواست علیه علی خامنه‌ای، احمدی‌نژاد و دیگران | روز جهانی آزادی مطبوعات و انتشار فهرست ٣٩ دشمن آزادی‌ اطلاع‌ رسانی


 گزارشگران بدون مرز ـ به مناسبت روزجهانی آزادی مطبوعات،گزارش‌گران بدون مرز فهرستی از٣٩ دشمن آزادی اطلاع رسانی را منشتر می‌کند. فهرستی از روسای دولت‌ها، سیاست‌مداران،رهبران مذهبی،شبه نظامیان و سازمان‌های تبه‌کاری که روزنامه‌نگاران و حرفه‌کاران رسانه‌ها را سانسور و زندانی می‌کنند،می‌ربایند و شکنجه می‌کنند و گاه به قتل می‌رسانند،. این دشمنان قدرتمند،خطرناک و خشن آزادی اطلاع رسانی، خود را ورای قانون می‌پندارند.
کریستف دولوار دبیر اول گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد:« دشمنان آزادی اطلاع رسانی مسوول بدترین سخت‌گیری‌ها علیه رسانه‌ها و کارکنان آن‌ها هستند و اقدامات‌شان نیز بیش از پیش تاثیرگذار است. سال ٢٠١٢ میلادی به شکل تاریخی، با ثبت رکورد تازه‌ای از کشته شدن روزنامه‌نگاران، سالی پرخشونت برای حرفه‌کاران رسانه‌ها بود. روز جهانی آزادی مطبوعات که از سوی گزارش‌گران بدون مرز پیشنهاد و با توافق سازمان يونسکو از سال ۱٩٩٠ به روزی در تقویم جهاني تبدل شده است، روزی است برای همایش از همه‌ی روزنامه‌نگارانی که با جان و جسم و آزادی خود، هزینه‌ی تعهد به وظیفه اطلاع رسانی را می‌پردازند. این روز همچنین، روزی است برای محکوم کردن مصونیت از مجازات که دشمنان آزادی رسانه‌ها از آن بهره‌مند هستند.»
به فهرست امسال دشمنان آزادی مطبوعات، ٥ نام افزوده شده است. رئیس جمهور جدید چین، شی جین پینگ،گروه جهادی جبهه النصر در سوریه، اخوان المسلمین در مصر،گروه‌های مسلح بلوچ در پاکستان، و افراطیان مذهبی در مالدیو. ٤ دشمن آزادی، از از فهرست سال جاری خارج شده‌اند: وزیر اطلاعات و ارتباطات سومالی عبدالقدیر حسین محمد، رئیس جمهور برمه تین سین،که کشورش با وجود عدم ثبات اما پیشرفت بی‌سابقه‌ای در رفع محدودیت‌ها داشته است،گروه ای ت آ، در اسپانیا و در آخر نیروهایی امنیتی حماس در غزه و در دولت خودمختار فلسظین.
امسال گزارش‌گران بدون مرز، برای روشنگری بیشتر و عملی در باره دشمنان آزادی اطلاع رسانی،و به امید آنکه روزی این افراد و نیروها در برابر عدالت پاسخگو باشند، علیه آن‌ها کیفرخواست صادر کرده است. برای روشن شدن فاصله میان تبلیغ‌های یک سویه آن‌ها در باره خود و حقیقت،گفته‌های رسمی‌شان با واقعیت تطبیق داده شده است. برای نشان دادن نیت واقعی‌شان، گزارش‌گران بدون مرز خود را به جای آن‌ها نشانده و افکارشان را به شکل مستقیم معرفی کرده است. این معرفی نامه‌ها را گزارش‌گران بدون مرز تهیه کرده است، اما تائیدگر عمل‌کرد واقعی آن‌هاست.
نام‌هایی تازه در فهرست دشمنان آزادی مطبوعات

در چین یک دشمن آزادی اطلاع رسانی جای دیگری را گرفته است. شی جین پینگ بی هیچ تعجبی جایگزین هو جین تا شد. جا به جا شدن افراد اما سیاست آزادی ستیز چین تحت هدایت حزب کمونیس را تغییر نمی‌دهد. تغییرات « بهار عرب» و حنبش‌های مردمی در کشورهای عربی فهرست دشمنان آزادی اطلاع رسانی را نیز متأثر کرده است. رهبران و اعضای اخوان‌المسلمین، مسوول بسیاری از تهاجم‌ها و اعمال خشونت و آزار علیه رسانه‌های مستقل و روزنامه‌نگارانی، هستند که از حزب رئیس جمهوری مرسی انتقاد می‌کنند.
ورود جبهه النصر در سوریه به صف دشمنان اطلاع رسانی،نشانی از تحولات منفی در درگیری‌های این کشور است،و نشان می‌دهد تعدی علیه اطلاع رسانی تنها از سوی رژیم نیست که در فهرست از سوی بشار اسد نماینده‌گی می‌شود. مخالفان مسلح حکومت نیز که بیش از پیش در برابر رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران نامدار هستند و به آنها سو ظن دارند، در این امر دخالت دارند. از ١٥ مارس ٢٠١١ تا سوم ماه می ٢٠١٣ در این کشور ٢٣ روزنامه‌نگار و ٥٨ شهروند خبرنگار کشته شده‌اند. ٧ روزنامه‌نگار، تا امروز همچنان ناپدید شده‌اند.
در پاکستان، گروه‌های مسلح، ارتش آزادیبخش بلوچستان و جبهه رهایی بخش بلوچ و دفاع مسلح، بلوچستان را به یکی از خطرناک ترین مناطق جهان برای روزنامه‌نگاران تبدیل کرده‌اند. علیه رسانه‌ها دهشت‌آفرینی می‌کنند و روزنامه نگاران را می‌کشند ودر منطقه حفره سیاه اطلاع رسانی ایجاد کرده‌اند. یادآوری می‌کنیم که سرویس‌های اطلاعاتی پاکستان که مسوول بسیاری ازسخت‌گیری‌ها علیه روزنامه‌نگاران هستند، در فهرست امسال دشمنان آزادی اطلاع رسانی حفظ شده‌اند.
در مالدیو پس از کودتای نظامی سال گذشته که حکومت محمد ناشیت را سرنگون کرد، گروه‌های افراطی مذهبی تلاش می‌کنند با استفاده ازگروه‌های تبه‌کار نفوذ خود را در کشور افزایش دهند. با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری که در جولای ٢٠١٣ برگزار می‌شود، تنش‌آفرینی‌‌شان بیشتر شده است. برای رسانه‌ها و وب‌نگاران جو پر وحشتی ساخته‌اند و با به خدمت گرفتن ابزاری آزادی بیان،اهداف مذهبی خود را تحمیل اما آزادی بیان برای دیگران را نمی‌پذیرند.
دشمنان آزادی مطبوعاتی که از مصونیت از مجازات غیر قابل تحملی بهره‌ می‌برند
تهاجم و کشتن روزنامه‌نگاران در اصل حاصل مصونیت از مجازات مسوولان این جنایات است. تنها کارکرد مصونیت از مجازات، تشویق دشمنان آزادی مطبوعات در تداوم نقض حقوق بشر و آزادی اطلاع رسانی است.
٣٤ دشمن آزادی مطبوعات که در فهرست سال گذشته ما قرار داشته‌اند، درندگانی چون کیم جونگ آن، در کره شمالی، ایسایس افه ورکی در اریتره، قربان قلی بردی محمدوف در ترکمنستان. و همکارانشان در روسیه سفید، ویتنام، و یا در ازبکستان، در میان بی‌تفاوتی عمومی، مغرور از کار خود حق آزادی اطلاع رسانی را همچنان پایمال می‌کنند. رهبران رژیم‌های دیکتاتوری و بسته در جهان ایام به خوشی می‌گذارنند در حالی که بر رسانه‌ها و نقش افرینان اطلاع رسانی، خفقان و سکوت تحمیل کرده‌اند. سکوت جامعه جهانی در این باره همیاری با این حنایتکاران است.
رهبران رژیم‌های دیکتاتوری و بسته در جهان ایام به خوشی می‌گذارنند در حالی که بر رسانه‌ها و نقش افرینان اطلاع رسانی، خفقان و سکوت تحمیل کرده‌اند. سکوت جامعه جهانی در این باره همیاری با این حنایتکاران است.
گزارش گران بدون مرز جامعه جهانی را فرا می‌خواند که به پنهان شدن پشت منافع اقتصادی و مسائل ژئوپولتیک! پایان دهد!. الهام علی‌اف و نورسطان نظربایف قدرتمند از منابع خود به خوبی می‌دانند که کسی به شکل جدی برای تنبیه آن‌ها اقدامی نمی‌کند. برای غرب منافع اقتصادی پیش از هر امر اهمیت دارد، چین نمونه‌ای مثال زدنی از این سیاست است، همین سناریو برای دیگر کشورهای «استراتژیک» نیز تکرار می‌شود.
دو دشمن آزادی اطلاع رسانی در ایران محمود احمدی نژاد رئیس جمهور و علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، پیشاپیش برای منصرف کردن رسانه‌ها از پوشش خبری مستقل انتخابات ریاست جمهوری ٢٤ خرداد سال جاری سرکوب خود را تشدید کرده‌اند. شاهد آن موج بازداشت‌های و احضارهایی پیشگیرانه‌ای است که از دی ماه سال گذشته آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
چرا دشمنان آزادی اطلاع رسانی می‌توانند از عدالت بگریزند؟

نمی‌توانداوم داری مصونیت از مجازات در سطحی چنین گسترده را تنها با خلاء قضایی توضیح داد. به باور ما رویه‌ها و موازین قضایی برای حمایت از روزنامه‌نگاران به هنگام انجام وظیفه‌شان وجود دارند. حفاطت از روزنامه‌نگاران و دیگر نقش آفرینان عرصه اطلاع رسانی در درجه نخست بر عهده دولت‌هاست. چنانکه در قطعنامه ١٧٣٨ شورای امنیت سازمان ملل که در سال ٢٠٠٦ به تصویب رسیده است بر این امر تأکید شده است. با این حال دولت‌ها در این باره و در بیشتر موارد منفعل و ناکارا هستند. خواه به دلیل خواست سیاسی عدم مجازات مسوولان این تضییقات،خواه نیود دستگاه قضایی مستقلی و یا به این علت که مسوولان سیاسی خود، آمر و مجری این تعدی‌ها هستند.
گزارش‌گران بدون مرز، برای رعایت و پیگیری اجرای قطعنامه ١٧٣٨ شورای امنیت سازمان ملل، از سوی دولت‌های عضو ملل متحد، توصیه‌های عملی به دولت‌هاپیشنهاد کرده است. از این میان تصویب قوانین کیفری مشخص برای مجازات جنایات تهاجم و ناپدید کردن روزنامه‌نگاران، و بسط این قوانین به نقش‌آفرینان غیر حرفه‌ای اطلاع رسانی و به ویِژه تشدید مبارزه با مصونیت از مجازات.
در عرصه جهانی حفاظت از روزنامه‌نگاران از سوی اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق جهانی ناظر بر حقوق مدنی و سیاسی ، کنوانسیون ژنو و عهدنامه‌های دیگری تضمین شده است. سازمان ملل متحد نیز به تازه‌گی نقشه عملی برای امنیت روزنامه‌نگاران و مبارزه با مصونیت از مجازات منتشر کرده است.

کیفرخواست علیه علی خامنه‌ای

سید علی خامنه‌ای شما یکی از بنیان‌گذاران رژیم جمهوری اسلامی ایران و به این عنوان یکی از معماران نظام سرکوب و سانسور حاکم بر ایران از سال ١٣٥٧ هستید.با جانشین شدن آیت‌الله خمینی در سال ١٣٦٨، شما سخت‌گیری وفشار بر روزنامه‌نگاران، شیطان سازی از رسانه‌های خارجی و رسانه‌های تازه را تشدید کردید. نظر به مسئولیت‌های شما از فردا قدرت گیری اسلام‌گرایان در ایران، گزارش‌گران بدون مرز شما را به ارتکاب جرایم زیر متهم می‌کند:
به عنوان، عضو شورای انقلاب، مسئول سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رئیس جمهور و سپس ولی فقیه و رهبر جمهوری اسلامی ایران از سال ٣٥٧ ، متهم به جرم‌هایی چون بازداشت خودسرانه، زندانی کردن غیر قانونی و شکنجه. شما مسوول ناپدید کردن دست‌کم صدها روشن‌فکر و روزنامه‌نگار و وب‌نگار از سال ١٣٥٧ تا امروز هستید.
شما در سال‌های دهه شصت در اعدام روزنامه‌نگاران: اصغر امیریان، سیمون فرزامی،نصراله آرمان،سعید سلطانپور،رحمان هاتفی منفرد و … مسوولیت مستقیم داشته‌اید.
شما در سال‌های دهه هفتاد با حمایت از ماموران وزارت اطلاعات، در قتل تعداد دیگری از روزنامه‌نگاران و روشنفکران، از این میان ابراهیم زال زاده،مجید شریف،محمد مختاری، محمد جعفر پوینده و پیروز دوانی، آمریت و مسئولیت داشته‌اید.
عاملان کشتن زهرا کاظمی در زندان در سال ١٣٨٢ ، آیفر سرچه در سال ١٣٨٤، وبلاگ‌نویس جوان امیدرضا میرصیافی در سال ١٣٨٧ ، علیرضا افتخاری در سال ١٣٨٨ و ستار بهشتی در سال ١٣٩١ تحت حمایت شما از مجازات مصون مانده‌اند.
شما عامل چیرگی خودسری و مصونیت از مجازات در کشور هستید. هیچ‌کدام از عاملان تضییقات و جنایات نام برده شده در بالا، که همه وزیر و صاحب منصب کلیدی در دستگاه قضایی و از نزدیکان شما هستند، مانند:محمد محمدی ریشهری،مصطفی پورمحمدی،غلامحسین محسنی اژه‌ای، قربانعلی دری نجف‌آبادی و سعید مرتضوی و... به دست عدالت سپرده نشده‌اند و بدتر آنکه همه آن‌ها از سوی شما ارتقا مقام یافته‌اند.
شما در اردیبهشت ١٣٧٩ دستور حمله به مطبوعات اصلاح‌طلب منتشر شده در فردای انتخاب محمد خاتمی به ریاست جمهوری ایران، در سال ١٣٧٦ را صادر کردید. از آن پس بیش از ٣٠٠ رسانه که شما آن‌ها را « پایگاه دشمن خارجی در داخل کشور» خوانده بودید، توقیف و ده‌ها هزاران صفحه بر روی اینترنت سانسور شده‌ است، بیش از ٥٠٠ روزنامه‌نگار و وب‌نگار خودسرانه بازداشت، شکنجه و ناعادلانه به حبس‌های سنگین محکوم شده‌اند. بسیاری دیگر از این حرفه‌کاران رسانه‌ها مجبور به ترک کشور شده‌اند. این سرکوب رسانه‌های جدید و شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای را هم که در خارج از ایران پخش می‌شوند، هدف قرار داده است.
تحت قیومیت شما، ایران امروز، به یکی از بزرگترین زندان‌های جهان برای نقش افرینان اطلاع رسانی تبدیل شده است.
شما همچنین مبتکر « اینترنت حلال» هستید که با تشکیل شورا و نهادهای متعدد و تحت مسئولیت شما، آپارتاید دیجیتالی را بر مردم ایران تحمیل می‌کنند.
شما برای نقض فاحش آزادی اطلاع رسانی در ایران که ناقض اصل 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر است، باید محاکمه شوید.

کیفر خواست علیه محمود احمدی‌نژاد

آقای محمود احمدی نژاد شما از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی ایران علی خامنه‌ای بودید و پس از رسیدن به قدرت از سال ١٣٨٤ مسوولان تشدید سرکوب علیه روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران هستید. به این عنوان، گزارش‌گران بدون مرز شما را به ارتکاب جرائم زیر متهم می‌کند:
در همراهی و اطاعت از رهبر جمهوری اسلامی ایرانعلی خامنه‌ای، صدور دستور سرکوب نظام‌مند مخالفان پس از انتخاب مجددتان به ریاست جمهوری در انتخابات مورد مناقشه ٢٢ خرداد ١٣٨٨ توقیف و تعطیلی بیش از ٢٠٠ روزنامه از سوی هیات نظارت بر مطبوعات، ارگان سانسور دولتی تحت ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دو دوره‌ی ریاست جمهوری شما.
اجرای سیاست‌های رهبر جمهوری اسلامی در نفی حق دانستن و مطلع شدن مردم ایران.
به عنوان رئیس هیات دولت، مسولیت مستقیم در بازداشت و شکنجه‌ی بیش از سیصد روزنامه‌نگار و وب‌نگار از سوی وزارت اطلاعات تحت ریاست شما، در پس از اعتراض‌های مردمی به انتخابات مورد مناقشه‌ی ٢٢ خرداد ١٣٨٨
تشکیل هیات دولتی مرکب از اعضای با سابقه‌ی امنیتی، ماموران وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران به ویژه سه وزارت‌خانه‌ی اطلاعات، کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی، با وزرایی که در جنایت علیه روزنامه‌نگاران دخالت داشته‌اند. همراهی با رهبر جمهوری اسلامی در سرکوب و سانسور رسانه‌های اصلاح طلب، در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی.
شما برای نقض فاحش آزادی اطلاع رسانی در ایران که ناقض اصل ١٩ اعلامیه جهانی حقوق بشر است، باید محاکمه شوید.

Balatarin

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

توجه:فقط اعضای این وبلاگ می‌توانند نظر خود را ارسال کنند.